Gör en Guetta remake…

Skönt att va igång i studion igen. Tror en av anledningarna till att det varit svårt att komma igång igen varit brist på nya influenser. Som en kreativ person hatar man att fastna i gamla hjulspår… Är jättenöjd med de låtar jag gjorde ibörjan av året, men känner samtidigt ett behov av utveckling och ny inriktning.

Istället för att göra klart Diamond eller sätta igång med ett nytt projekt sitter jag istället och gör en sk remake. Har varit nyfiken på att göra housemusik ganska länge, men fastnat vid en bra hook. Eller rättare sagt hur bygger man det övriga kring hooken..? Har därför gett mig på Glasgow, sista spåret på David Guettas album. Ett spår jag valt eftersom det är ganska repetitivt och ”icke-hittigt”… min teori är nämligen att min utmaning är att lära mig just det där lite hårdare och repetitiva, utan att det blir tråkigt.

Jobbar nu med introt och det är slående hur mycket automation och små detaljer det är i arret som man först inte lägger märke till. Väldigt lärorikt att skruva på synten oxå för att försöka låta i närheten av originalet. Varför har jag inte gjort det här tidigare..?

Det här inlägget postades i Diamond, Inspiration, Låtskrivande, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>